Viimeinkin! Eilen illalla alkoi sataa lunta ja sitä putoilikin sitten kinttaan kokoisina hiutaleina. Kuten varmasti moni muukin on jo pistänyt merkille, tässä vaiheessa vuotta luonto näyttää kovin harmaalta ilman lumikerrosta. Valkeus piristää... ...ja muistuttaa siitä, että kyllä se joulukin sieltä tulla rymistelee jälleen kerran! :)

Tänä aamuna minulla on (taas) vaikeus päättää, mitä söisin. Joku pieni kamala ääni päässäni kehtaa väittää ettei minun missään nimessä tule syödä yli 200 kcal aamupalalla... Arkiaamuisin syön normaalisti kauraleseistä ja -hiutaleista tehdyn mikropuuron, jossa nesteenä on puolet rasvatonta maitoa ja puolet vettä. Päälle lorautan hieman rypsiöljyä. Tänään tahdon jälleen kerran syödä tuota lempiherkkuani (kyllä, rakastan kaurapuuroa!), mutta marjoilla höystettynä. Marjoista tulee n. 50 kilokaloria lisää ( no siis voi kauhea paikka, eikö ihminen joskus saisi nauttia uusista mauista???)... Joo, tiedän. Järjellä ajateltuna on aivan tolkuttoman tyhmää parjata itseään marjadesin tähden. Napiseminen on turhaa myös siitä syystä, että olen lähdössä aamupäivällä piristävälle päiväretkelle Citymarkettiin, joka on tunnin kävelymatkan päässä. Siis kyllä, minäkin tarvitsen energiaa jaksaakseni liikkua ja saan sitä tuosta C-vitamiini- ja kuitupitoisesta marja-annoksesta puuroni päällä. Sitä paitsi, jos annoksen saa näyttämään näin hyvältä, pelkästään sen katselemisestakin tulee hyvälle tuulelle. Suun ja mahan lisäksi myös silmät saavat syödäkseen, kun kerrankin saa istua kiireettömänä ja lusikoida puuronsa kaikessa rauhassa.

Mums, det var smakande! Tuota voisi jo kutsua erinomaiseksi päivän starttiateriaksi. Fiilistelen vielä hetken tätä täysinäisen vatsan aikaan saamaa hyvän olon tunnetta ja alan sitten tiskata. Kunhan astiat on pesty, hiihtelen pesuhuoneeseen hiustenpesulle ja jatkan sitten neuletunikan työstämistä, jos ehdin. Käsityö on jo loppusuoralla. Enää puuttuu vain muutama kerros ennen lankojen päättelyä, olkasauman ompelua ja hihansuiden neulomista ja päättelyä. Sen jälkeen loppusyksystä asti tekeillä ollut työni on viimein valmis. Töiden ja muiden harrastusten vuoksi ei aina ehdi istua alas ja neuloa...

Ai niin. Citymarketissa käynnin lisäksi vierailen anoppini kanssa myös Naistenmessuilla. Saapa nähdä, mitä sieltä tarttuu mukaan. :)

Nyt hommiin!